Özel teklifleri keşfedin! Kaynakları İncelemek için tıklayınız.

Adli – İdari Hakimlik Sınavı nedir? Koşulları nelerdir? Nasıl Çalışılmalıdır?

Sınav Toplanda 4 oturumda yapılır:

Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinin uygulanacağı 1. Oturumu, 25 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacaktır.

Adli Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı Testinin uygulanacağı 2. Oturumu, 25 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45’te yapılacaktır.

İdari Yargı Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın İdari Yargı Testinin uygulanacağı 3. Oturumu, 26 Aralık 2021 tarihinde saat 10.15’te yapılacaktır.

Adli Yargı-Avukat Sınavına başvuru yapan adaylar için sınavın Adli Yargı-Avukat Testinin uygulanacağı 4. Oturumu, 26 Aralık 2021 tarihinde saat 14.45’te yapılacaktır.

Mezuniyet şartı nedir?

2021-Adli Yargı Sınavına; TC vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1986 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir. Yabancı bir hukuk fakültesini bitirenlerden Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarılı olanlar da sınava başvurabilirler.

2021-Adli Yargı-Avukat Sınavına; T.C. vatandaşı olan, Hukuk Fakültesi mezunu olup (mezun olduğu lisans programı kodu 3209 olanlar), yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 45 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1976 ve daha sonra olanlar) adaylar başvurabilecektir.

2021-İdari Yargı Sınavına; T.C. vatandaşı olan, yazılı giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış (doğum tarihi 01.01.1986 ve daha sonra olanlar), Hukuk Fakültesi veya Hukuk Bilgisine programlarında yeterince yer veren Siyasal Bilgiler, İdari Bilimler, İktisat ve Maliye alanlarından en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu adaylar başvurabilecektir.

Hangi derslerden sorumluyuz ve Soru Dağılımı nasıldır?

Her bölümünde ne kadar süre verilir?

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi ile Ortak Alan Bilgisi Testinde 65 soru bulunacak ve cevaplama süresi 80 dakika olacaktır.

Adli Yargı Testi, Adli Yargı-Avukat Testi ile İdari Yargı Testinde 35’er soru bulunacak ve cevaplama süresi her bir test için 50’şer dakika olacaktır.

Yanlış cevaplar dikkate alınır mı?

Her sınav kendi içinde değerlendirmeye alınacaktır. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Puanlama nasıl yapılır?

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi/konuları yirmi (20) tam puan üzerinden;

Alan Bilgisi Testi/konuları seksen (80) tam puan üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir.

Mülakata kaç kişi çağrılır?

Burada dikkate alınan kıssas

1. 70 barajını geçmiş olmalısın.

2. Genel Başarı Puanı sıralamasına göre en yüksek puan alan adaydan başlanmak üzere ilan edilen kadronun (ör: 800) iki katı fazlası olan 2400 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır.

2400. aday ile aynı puanı alan adaylar da Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaktır.

70 ve üzeri puan alanların sayısı 2400’e ulaşmadığı takdirde sadece 70 ve üzeri puan alan adaylar mülakata çağırılacaktır.

Sonuçları ÖSYM nasıl açıklar?

  • Kontenjana giren adayların sınav sonuç bilgisinde,

“Mülakata katılmaya hak kazandınız. Mülakat tarihlerini Adalet Bakanlığı’nın internet sayfasından takip ediniz.” (Allah’ım, Tüm öğrencilerimize nasip et bunu görmeyi.)

  • 70 ve üzerinde puan alan ancak, kontenjana giremeyen adaylar için

“Kontenjan nedeniyle mülakata katılmaya hak kazanamadınız.”

  • 70 puanın altında puan alan adaylar için ise

“Kazanamadınız.”

ibaresi yazılacaktır.


Bizimle bu süreci sağlam bir şekilde tamamlayabilirsin.

Bizde ayrı ayrı eğitim paketiyle önce tek tek derslerin canına okursun sonra da Hakimlik Sınavının.

Ders çalışma sıralaman ve bitirme süreleri hakkında detaylı bir şekilde Youtube Hukuk Öğretir kanalında anlattım. Mutlaka izlemelisin.

Eğitim paketlerine Anasayfada yer alan hangi sınava hazırlanıyorsunuz sekmesiyle ulaşabilirsiniz.

Detaylı bilgi için: 0 538 650 31 22


Adli Hakimlik Etkinlik Takvimini indirmek için tıklayınız.

İdari Hakimlik Etkinlik Takvimini indirmek için tıklayınız.

Hedef Takvimini indirmek için tıklayınız.

Bir Cevap Bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kategoriler

Arşivler

Daha fazlası

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 22.12.2021 tarihli toplantısında 2022 yılı Seviye Tespit Sınavı ve muadil sınavların (İlmi Hüviyet Tespiti ve Yapılandırılmış Klinik...
  • Blog
  • 22 Temmuz 2024
Herkese selam arkadaşlar. Öncelikle Hukuk Öğretir ailemize hoş geldiniz. Uzun bir yolculuk olacak. Bu süreçte sana birçok tavsiyem olacak. Hukuk...
  • Blog
  • 22 Temmuz 2024
6 Şubat 2021 tarihinde 70 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 1 ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde değişiklik yapıldı. Hakimlik, Kaymakamlık ve...
  • Blog
  • 22 Temmuz 2024